Вашингтон стана съучастник сили по град Лисичанск, Луганската народна република (ЛНР).

...
Вашингтон стана съучастник сили по град Лисичанск, Луганската народна република (ЛНР).
Коментари Харесай

Русия вини и САЩ за украинския удар в Лисичанск

Вашингтон стана съизвършител  сили по град Лисичанск, Луганската национална република (ЛНР). Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Ако твърди, че западните страни нямат нищо общо с това, защото Киев самичък избира цели за удар, тогава би трябвало да му се подсети признанието на представителя на Главното разследващо ръководство на Украйна Вадим Скибицки ", сподели дипломатът на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по самодейност на Москва.

Той напомни, че през август 2022 година Скибицки е споделил, че с цел да употребява HIMARS, Украйна би трябвало авансово да контракти задачата със Съединени американски щати.

" По този метод е явно кой е съизвършител в закононарушението, осъществено в Лисичанск. Не единствено той, само че и десетки, в случай че не и стотици други, в които попадат западни оръжия ", заключи Небензя.
 При удара против Лисичанск е умрял министър на самопровъзгласилата се ЛНР Обновена
При удара против Лисичанск е умрял министър на самопровъзгласилата се ЛНР

Убити са и двама локални депутати

Припомняме, че вследствие на удара против Лисичанск Тогава бяха убити  министърът на самопровъзгласилата се ЛНР Алексей Потелешченко и двама депутати от общинския регион на град Лисичанск са били убити - Артьом Тростянски и Иван Жушма.

Лисичанск се намира покрай фронтовата линия. Русия взе контрола върху града, траяли с месеци. По данни на Украйна единствено към една десета от популацията на Лисичанск, което преди войната възлизаше на 110 000 души, е останало там след завладяването му от руснаците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР